Nytt FoU-program ska säkra hållbara arbetsplatser i regionerna

Afa försäkring utlyser ett nytt FoU-program med syfte att bidra till långsiktigt friska, hållbara och attraktiva arbetsplatser i kommun- och regionsektorn.

Ett systematiskt arbetsmiljöarbete kommer vara viktigt för att kommuner och regioner ska lyckas möta de framtida utmaningar som man står inför, menar Afa försäkring, som nu utlyser ett nytt FoU-program som ska bidra till att möta utmaningarna.

– Programsatsningen ska bidra till långsiktigt hållbara, friska och attraktiva arbetsplatser i kommuner och regioner och kommunala företag. Genom att utveckla arbetsmiljön utifrån nya kunskaper och tillämpningen av friskfaktorer på organisatorisk nivå kan vi främja välbefinnande i arbetslivet, säger Ulrika Hektor, chef på Afa Försäkrings FoU-avdelning, i  ett pressmeddelande

Utlysningen riktar sig till forskare vid svenska universitet och högskolor. Särskilt intressant är forskning som undersöker samverkan mellan faktorer som påverkar arbetsmiljö utifrån organisatoriska förutsättningar, enligt Afa.

Login