Ordförandebyte i Lifs styrelse

Malin Parkler kliver av efter fem år som ordförande för Lifs styrelse. Hon fortsätter som ledamot i styrelsen och Emelie Antoni, Astra Zenecas Nordenchef, blir ny ordförande.

Det blir det andra ledarbytet i Lif sedan i mars då Johan Färnstrand lämnade vd-posten, detta på grund av en syn på den fortsatta ledningen som avvek från styrelsens. Nu byts även ordföranden ut.

Malin Parkler slutar som styrelsens ordförande och vid stämman den 16 maj valdes Emelie Antoni, Astra Zenecas Nordenchef, till ny styrelseordförande. Hon har varit ledamot i styrelsen sedan september.

– Hälso- och sjukvården och life science i Sverige är mitt i ett paradigmskifte med oändliga möjligheter tack vare ny vetenskap och teknisk utveckling. Med hjälp av precisionsmedicin och AI kan vi korta ned tiden på forskningsprocessen, patienter kan identifieras tidigare i sjukdomsförloppen och vi kan säkerställa att nya mediciner når rätt patient snabbare. Det betyder också utmaningar och det kommer bli allt viktigare att samarbeta mellan akademi, hälso- och sjukvård och industri, inte minst för att säkra Sveriges och Europas konkurrenskraft, säger Emelie Antoni i ett pressmeddelande.

Login