Skånes bästa vårdcentraler har korats

Region Skåne har delat ut pris till den vårdcentral som fått högst betyg i den nationella patientenkäten.

Det är Primärvårdsnämnden i Region Skåne som delar ut priset till den vårdcentral som har bäst resultat i den nationella patientenkäten. Ytterligare två vårdcentraler tilldelas ett andrapris och den vårdcentral som gjort störst förbättring under ett år tilldelas ett förbättringspris. Förstapriset är, förutom ett glasäpple designat av Hanne Dreutler, 60 000 kronor. Andrapriset är utöver glasäpplet 20 000 kronor. Förbättringspriset består av ett hedersomnämnande.

– Alla som arbetar inom primärvården gör varje dag sitt främsta för att möta våra invånares behov med stort och smått, lindrigt och allvarligt. Därför känns det fantastiskt att få lyfta alla Skånes fantastiska vårdcentraler och ge ett stort grattis till vinnaren, säger Region Skånes hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom i ett pressmeddelande.

Den vårdcentral som vinner utmärkelsen ”Skånes bästa vårdcentral 2023” är Hälsomedicinskt centrum i Hjärup. Vårdcentralen i Dalby och Båstad Bjäre läkarpraktik fick dela på andraplatsen. Vårdcentralen i Vellinge fick ett hedersutnämnande på grund av deras förbättring av resultatet i enkäten 2022 jämfört med året innan.

Login