Wikström: Staten måste ta mer ansvar

SJUKVÅRD. En jämlik och hälsofrämjande vård, samt ett nytt omtag om en e-hälsostrategi är några av regeringens prioriteringar inom sjukvården anser sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S). Mycket är dock upp till landstingen och vården själva att lösa, men med stöd från staten.

Under året kommer sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) att besöka samtliga landstingsledningar för att diskutera situationen i hälso- och sjukvården i respektive län. I samband med den första anhalten i Uppsala meddelade sjukvårdsministern i en debattartikel i Uppsala Tidning vilka områden som ska prioriteras av regeringen. En av dem är att verka för jämlik hälso- och sjukvård.

"Arbetet för att sluta de påverkbara hälsoklyftorna är en prioritet för denna regering. Detta arbete måste göras också inom hälso- och sjukvården", skriver Gabriel Wikström i debattartikeln.

Även dagens IT-system behöver ses över då det orsaker onödig administration och ökad arbetsbelastning. För att åtgärda det krävs en nationell samordning för att få till en gemensam e-hälsostrategi. ”Regeringen har därför gjort ett omtag på e-hälsostrategin” meddelar sjukvårdsministern.

Login