Arbetsförmedlingen prisas för tydligt språkbruk

Arbetsförmedlingen är årets vinnare av Klarspråkskristallen.

Myndigheten tilldelas priset för ett ”föredömligt och genomgripande klarspråksarbete som andra kan inspireras av”, skriver språkrådet på Institutet för språk och folkminnen (Isof), som står bakom priset.

Med klarspråk menas begripliga texter. Isof delar ut priset till en myndighet, region eller kommun årligen. Det är andra gången som Arbetsmiljöverket vinner utmärkelsen.

”Välfylld verktygslåda”

Juryns motivering lyder:

”Med stöd från högsta ledningen har Arbetsförmedlingen lyckats sprida intresse för och kunskap om klarspråk i en stor och samhällsviktig organisation. Myndighetens verktygslåda för klarspråksarbete är inte bara välfylld utan också väl anpassad för olika medarbetare och målgrupper. Här kan andra organisationer, både stora och små, hämta inspiration för sina klarspråksinsatser.”

Det var kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) som delade ut priset.

{{toplink}}

Forrige artikel Sulf-ordförande nominerad till Årets Justitia Næste artikel Vice talman föreslås till ny PRO-ordförande
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.