Byggnadsarbetare i protest mot regeringens politik

Under tisdagen samlas byggnadsarbetare i en demonstration i centrala Stockholm. Regeringen gör för lite för att stävja krisen i byggbranschen, anser arrangörerna.

Under tisdagen är infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) inbjuden att ta emot en namninsamling från byggnadsarbetare och anställda inom småhusindustrin i samband med en demonstration vid Sergels torg. 

Demonstrationen anordnas av fackförbundet Byggnads och GS-facket i protest mot att regeringen, enligt dem, gör för lite för att dämpa krisen i byggbranschen. 

– Regeringen måste inse allvaret och ta ansvar för landets bostadsförsörjning och för vår byggindustri. En långvarig kris i byggbranschen kommer få stora konsekvenser för hela samhället och riskerar även att spridas till andra branscher, säger Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande enligt ett pressmeddelande.

 

 

Forrige artikel Hon är Arbetsförmedlingens nya gd Hon är Arbetsförmedlingens nya gd Næste artikel Ny chefsekonom på FI Ny chefsekonom på FI
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.