Regeringen utser ny ordförande i Arbetsförmedlingens styrelse

Arbetsmarknads- och integrationsministern Johan Pehrson ser ett ”behov av ett nytt ledarskap” i styrelsen för Arbetsförmedlingen. Regeringen har utsett en ny ordförande och två nya ledamöter som tillträder i september.

Den 17 juni går förordnandet ut för Arbetsförmedlingens nuvarande styrelseordförande Anders Ferbe och det kommer inte att förlängas. I stället kommer Konjunkturinstitutets före detta vd, Urban Hansson Brusewitz, att bli ny ordförande från och med den 15 september.

– Arbetsförmedlingen har under de senaste åren varit inne i en stor reformering och vi ser nu behov av ett nytt ledarskap i styrelsen. Urban Hansson Brusewitz har en bred och gedigen kunskap om statlig förvaltning och är med sin nationalekonomiska bakgrund rätt person att ta över stafettpinnen, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) i ett pressmeddelande.

Dessutom förordnas Nordic public affairs vd Helena Dyrssen och Företagarnas vd Günther Mårder till ledamöter i styrelsen. Under tiden från Anders Ferbes avgång till dess att den nya styrelsen tillträder kommer styrelsearbetet att ledas av Anna Wallin Krasse som har varit ledamot i styrelsen sedan 2019.

Forrige artikel Silvio Berlusconi är död Silvio Berlusconi är död Næste artikel Tre diplomater får nya uppdrag
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.