Han blir sekreterare i Samhallutredningen

Särskilda utredaren Malin Danielsson (L) och huvudsekreterare Jonas Pålsson får nu förstärkning i form av Henrik Elmefur, som blir sekreterare i Samhallutredningen.

Elmefur har redan varit med i en Samhallutredning, den som Statskontoret fick ett regeringsuppdrag om 2016. De kartlade och analyserade då hur den grupp som anställs av Samhall hade förändrats över tid. Resultatet blev rapporten ”En analys av processen och förutsättningarna för anställningar hos Samhall AB”.

Henrik Elmefur sitter också med i expertgruppen för Förutsättningsutredningen – en ny kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring, där Trafikverkets överdirektör Francisca Ramsberg är särskild utredare.

Ytterligare en sekreterare kommer att anställas, bekräftar arbetsmarknadspartementet i mejl till Altinget.

{{toplink}}

Beslutskedja: Översyn av Samhall Aktiebolags uppdrag, verksamhet och förutsättningar

12/1
2024
18/1
2024
30/1
2024
14/2
2024
11/3
2024
24/3
2025
Forrige artikel Fackförbund ny medlem i Folk och försvar Fackförbund ny medlem i Folk och försvar Næste artikel Annie Lööf blir pr-konsult Annie Lööf blir pr-konsult
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.