Hon tar över S-studenter

Elfva Barrio blir ny förbundsordförande för S-studenter. 

Barrio tar över efter Emma Fastesson Lindgren som kandiderar till Europaparlamentet, där hon har plats 13 på Socialdemokraternas lista.  

Det var en enhällig kongress som fattade beslutet. Till ny förbundssekreterare valdes Alma Hedmark och Samuel Molin valdes till ny vice ordförande.

X skriver Elfva Barrio att hon kommer fortsätta ”kämpa för ett rättvist, jämlikt och tryggt Sverige.”

Kortare arbetsvecka

S-studenter ska efter nya beslut verka för att förbjuda vinstdrivande aktörer från att driva välfärdsverksamhet, engångsamnesti för papperslösa, 30 timmars arbetsvecka och en avgiftsfri kulturskola.

Förbundet vill också inrätta ett statligt byggbolag för att öka bostadsbyggandet. Och för att underlätta den gröna omställningen vill man se ett statligt gruvmonopol och en malmfond.

Forrige artikel Kungen hedrar svenska företagare med utländsk bakgrund Kungen hedrar svenska företagare med utländsk bakgrund Næste artikel Ny sektion inom Vision i Haninge – bara för chefer
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.