Kommunalrådsjakt i Västergötland

Socialdemokraterna i Skara har stött på problem. Varken ettan, tvåan, trean eller fyran på S-listan till kommunen vill bli kommunalråd.

Nyligen hoppade oppositionsrådet i Skara, Fredrik Nordström (S), av sitt uppdrag efter anklagelser om att ha varit berusad och uppträtt olämpligt vid en hotellinvigning. Nordström har nekat till anklagelserna och också fått uppbackning av partiet. Men när han valde att lämna, hoppade också listtvåan Josefine Thimberg av.

Och trean på listan, Frans Persic, vill inte axla rollen som listetta, rapporterar Nya Lidköpings-tidningen.

– Han har aldrig sagt att han kan ta den rollen, men vi tänkte så eftersom han blev nummer ett automatiskt så att säga. Men han har meddelat att han vill fortsätta som det var tänkt från början för hans del, säger Jessica Bredenberg i Socialdemokraternas valberedning till tidningen.

Fyra på listan är just Bredenberg men inte heller hon är intresserad av posten. Så nu letar valberedningen efter någon som kan ta sig an platsen som listetta. Sedan är det upp till medlemmarna att fastställa en ny lista.

Forrige artikel Ny kommunikationschef ska stärka Akavia Næste artikel Han får regeringens näringslivsmedalj
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.