Lönebidrag fälla för funktionshindrade

ARBETSLIV. Många med funktionshinder som har en anställning med lönebidrag, skyddat arbete hos en offentlig arbetsgivare eller jobb på Samhall skulle ha kunnat få ett arbete utan subventioner. Det visar en rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU. Slutsatsen är att Arbetsförmedlingens program för funktionshindrade har en inlåsningseffekt.

Arbetsförmedlarna ska anvisa de särskilda programmen för funktionshindrade till dem som inte kan få andra jobb. ”Enligt våra resultat skulle en betydande andel av programdeltagarna ha haft osubventionerad anställning om de inte hade deltagit, vilket tyder på att åtgärderna ges till delvis fel målgrupp”, skriver rapportförfattarna Marcus Eliason och Nikolay Angelov.

 

IFAU Rapport 2014:24

 

 

Forrige artikel Stadigt uppåt på arbetsmarknaden Næste artikel Varannan ung i arbete har tidsbegränsat jobb
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.