LO:s chefekonom slutar

Laura Hartman lämnar rollen som LO:s chefekonom efter knappt två år. ”Jag och LO:s ledning är överens att gå skilda vägar”, säger hon till Altinget. 

I dag lämnar Laura Hartman rollen som LO:s chefekonom, skriver hon på X.

”Jag och LO:s ledning är överens att gå skilda vägar”, säger hon i ett skriftligt meddelande till Altinget. 

I ett inlägg på Facebook skriver Hartman att hon är stolt över att ha fått vara med och förflytta debatten. 

”När samhället blir hårdare och ekonomin mörknar är det de med minst ekonomiskt utrymme som får betala priset. Jag är glad att jag varit med och lyft det perspektivet i samhällsdebatten.”

Hartman tillträdde rollen som LO:s chefekonom i januari 2022. Dessförinnan var hon hållbarhetschef för Uppsala kommun och ordförande för Tillitsdelegationen. 

Vill fortsätta påverka

Hon skriver också att hon tänker fortsätta påverka samhällsutvecklingen, men nu som fristående föreläsare, skribent och rådgivare i sitt bolag. 

Forrige artikel Nu samlar DIK över 20 000 medlemmar Næste artikel Maria Graner ersätts på Folkbildningsrådet – ”kommit överens” Maria Graner ersätts på Folkbildningsrådet – ”kommit överens”
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.