Minskad arbetslöshet bland vissa ungdomar

KORTNYTT. Allt färre ungdomar (18–24 år) är inskrivna som arbetslösa, dock är arbetslösheten bland utrikesfödda i denna grupp fortsatt hög. 

Allt färre ungdomar (18–24 år) är inskrivna som arbetslösa. I slutet på oktober var de knappt 48 000, jämfört med 55 000 samma månad i fjol visar siffror från Arbetsförmedlingen. Nära hälften, 44 procent, av de ungdomar som är utan jobb är utrikes födda. 

– De ungdomar som har svårt att få fäste på arbetsmarknaden är i huvudsak de som saknar utbildning. Gymnasieutbildning är en vattendelare på svensk arbetsmarknad, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande. 

Sammantaget är arbetslösheten (16-64 år) i oktober 6,9 procent.

Forrige artikel Kommun botar personalbrist med att låna studenter Næste artikel Riksdagsledamot vill samlokalisera myndigheter
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.