Ny redaktör på Altinget Arbetsmarknad

Från och med det här nyhetsbrevet är Johan Manell ny redaktör för Altinget Arbetsmarknad.

Den skarpsynte kanske redan har noterat en annan byline i nyhetsbrevet. Det har att göra med att jag från och med i dag är ny redaktör för Altinget Arbetsmarknad.

Men jag är inte ny på Altinget. Jag började jobba här 2016 och har varit med på en spännande resa där Altinget har vuxit till det det är i dag. Vissa av er känner kanske igen mig från Altinget Rikspolitiks nyhetsbrev som jag också fortsättningsvis kommer att vara redaktör för.

Spännande tid

Det går knappast att ta över arbetsmarknadsbevakningen i en mer spännande tid. Coronapandemins konsekvenser, den pågående digitaliseringen, Arbetsförmedlingens omgörning och förändringarna i arbetsrätten är viktiga frågor som har potential att förändra svensk arbetsmarknad på så många olika sätt.

Min och Altingets roll i detta ska vara att bevaka de politiska beslutsprocesserna och aktörernas navigerande på en ny politisk spelplan.

Tipsa

Det har vi erfarenhet av sedan tidigare. Men för att bevakningen ska bli så bra som möjligt ser jag gärna att ni läsare bidrar med input vad ni vi vill att jag riktar ljuset mot. Därför vill jag uppmana er att komma med tankar, tips och idéer till vad ni vill se av Altinget Arbetsmarknad 2.0.

Ni får gärna komma med feedback när det gäller stort och smått direkt till mig på johan@altinget.se eller 073-540 13 29.

Sen vill jag också påminna om den levande debatt vi har på Altinget. Om du eller din organisation har en debattartikel som berör arbetsmarknadspolitiken, tveka inte att skicka den till vår debattredaktör Maja Andersson (ma@altinget.se). 

Forrige artikel Utredning klar – så kan lärarfacken slås ihop till ett Utredning klar – så kan lärarfacken slås ihop till ett Næste artikel Så är läget på den coronadrabbade arbetsmarknaden Så är läget på den coronadrabbade arbetsmarknaden
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.