Pim van Dorpel lämnar Hotell- och restaurangfacket

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt och vice ordförande Pim van Dorpel lämnar sina poster. 

Enligt ett pressmeddelande från Hotell- och restaurangfacket (HRF) är det ett gemensamt beslut. 

– Jag kan konstatera att det inte längre finns rätt förutsättningar för oss att verka i våra roller. Vi tar ansvaret och lämnar utrymme till andra som kan ta förbundet framåt, säger Malin Ackholt i pressmeddelandet. 

Pim van Dorpel var tänkt ta över ordförandeposten för LO, men drog tillbaka sin kandidatur i sista stund. Anledningen är att han i tonåren ska ha haft kopplingar till vit makt-miljöer. 

Till Hotellrevyn berättade flera anställda och förtroendevalda inom HRF att de inte tyckte det var en bra idé att Ackholt och van Dorpel skulle fortsätta leda fackförbundet. 

”Både Pim och Malin måste fråga sig om det är det bästa för organisationen att hantera deras maktkamp”, sade en person anonymt till tidningen. 

{{toplink}}

Hon blir ny ordförande

Förbundsjuristen Eva-Lotta Ramberg till ny förbundsordförande fram till HRF:s ordinarie kongress i december 2025, meddelar fackförbundet i ett pressmeddelande.

Centralombudsmannen Daniel Jernström utses till vice ordförande för samma period.

Forrige artikel Tidigare riksdagsledamot ska leda vindkraftkooperativ Tidigare riksdagsledamot ska leda vindkraftkooperativ Næste artikel Avtal om etableringsjobb på sex nya områden
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.