RFSL-ordförande och entreprenörer bland årets unga ledare

Ordföranden för RFSL Ungdom, en rekordung rektor och många drivna företagare tar plats på tidningen Chefs lista över årets unga ledare.

Tidningen Chef har tillsammans med Raoul Wallenberg Academy tagit fram listan över årets unga ledare.

– Vi har i åratal kunnat läsa om att unga inte vill ta ansvar, inte vill bli chefer. Det är nonsens. Det finns så många genuina, värderingsdrivna unga ledare där ute, säger Chefs chefredaktör Calle Fleur.

På listan hittas bland andra RFSL Ungdoms ordförande Elias Fjellander och Hayaat Ibrahim, generalsekreterare för Institutet mot mutor. Alla ledare på listan har gemensamt att de är under 35 år och att de ”redan är i sin fulla kraft”.

Poddprofil

Fanny Widman, som driver podcasten Fannys förebilder om ledarskap, inkludering och jämställdhet, är också hon med bland namnen. Det är också Liza Eriksson och Clara Lidman, grundare av företaget Redlocker som erbjuder automater för kostnadsfria mensskydd.

– I ärlighetens namn har vi varit dåliga på att stanna upp och reflektera. Men vi är ödmjukt tacksamma över att ha lett en historiskt viktig förändring och förmodligen inspirerar många till att det går att lyckas som ung, säger Liza Eriksson till Chef.

Forrige artikel Regeringen nominerar Thomas Östros till nytt toppjobb Regeringen nominerar Thomas Östros till nytt toppjobb Næste artikel Omniglot tecknar kollektivavtal: ”Gynnar våra elever”
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.