Tidigare C-sakkunnig ska hjälpa företag i EU-maskineriet

Emma Wiesners tidigare tjänsteman och förhandlare inom miljö-, klimat- och jordbrukspolitiken, Gustaf Svenungsson börjar som rådgivare hos Impact Europe.

Gustaf Svenungsson lämnade Centerpartiets partikansli på EU-parlamentet i samband med EU-valet i somras. Detta efter att de senaste tre åren bland annat ha assisterat Centerpartiets Emma Wiesner vid förhandlingarna om de uppdaterade utsläppshandels-, förnybarhets- och naturrestaureringsregelverket.

Nu ansluter Svenungsson till Impact Europe, företagskonsulterna som vill guida svenska aktörer i EU-policy och lagstiftning.  

”Efter ett antal år i Bryssel är det tydligt att den svenska EU-diskussionen behöver mer långsiktighet, konstruktivitet och proaktivitet. För att utveckla EU:s kärna, den inre marknaden, behövs ökad integration inom nästan alla områden, och här måste Sveriges näringsliv bli bättre på att involvera sig i EU-processer.” skriver Svenungsson på Linkedin.

Den tidigare C-medarbetaren, som också arbetat vid partiets riksdagskansli samt som tjänsteman vid Jordbruksverkets, började i fredags på det nya uppdraget.

”Med Gustaf stärker Impact Europe ytterligare sitt erbjudande inom miljö- och hållbarhetsområdet och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med befintliga och nya samarbetspartners som vill utveckla sitt EU-arbete inför den stundande mandatperioden.” skriver konsultbyrån, som bland annat grundats av den tidigare chefen för EU-kommissionens representation i Sverige, Katarina Areskoug Mascarenhas, på Linkedin.

Forrige artikel Kristerssons tidigare medarbetare till handelskammare Kristerssons tidigare medarbetare till handelskammare Næste artikel Tillförordnad ledare blir ordinarie på Institutet mot mutor
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.