Tidigare talesperson blir PA-chef på spelbolag

Arman Teimouri åkte ur riksdagen när Liberalerna förlorade sitt Värmlandsmandat i valet. Nu börjar han i stället på spelbolaget Embracer Group med säte i Karlstad.

Under mandatperioden 2018–2022 hann Arman Teimouri både vara Liberalernas arbetsmarknadspolitiska talesperson, som vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, och företräda partiet i energi- och näringsfrågorna.

I augusti förra året var han med på det omdiskuterade verksamhetsbesöket i Forsmark tillsammans med bland annat Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson Mattias Bäckström Johansson som betonade att det rörde sig om en gemensam valkampanj, med buss och logga. Kristdemokraterna kallade det i stället en ”power-turné”, medan flera liberaler var mer kritiska. Arman Teimouri fick gå ut och dementera att det ”absolut inte” rörde sig om en kampanj.

Blev av med mandat

När Liberalerna i valet blev utan mandat i Värmland förlorade också Arman Teimouri sin riksdagsplats. Men nu står det alltså klart vad han ska göra härnäst. 

I början av januari tillträdde Teimouri sin nya tjänst som Head of Public Affairs på spelbolaget Embracer Group. Med säte i Karlstad samlar bolaget andra företag i spel- och underhållningsindustrin.

”För att ge en fingervisning är bolaget nästan 18 ggr så stort som SAS, om man ser till börsvärdet. Grundat i Värmland med huvudkontor i Karlstad”, skriver den tidigare riksdagsledamoten på sin Linkedin och fortsätter:

”Är jag taggad? Yep. Spelnörden i mig gör volter!”.

Forrige artikel SKR-chef får nytt planeringsuppdrag i Dalarna SKR-chef får nytt planeringsuppdrag i Dalarna Næste artikel Så ska nya lärarfacket ledas
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.