Uppgift: Anders Borg in i LKAB:s styrelse

Enligt uppgifter till Dagens Industri ska Anders Borg väljas in i det statliga gruvbolaget LKAB:s styrelse. Göran Persson kommer att sitta kvar som ordförande, vilket får Sverigedemokraterna att protestera.

Den 27 april har statliga gruvjätten LKAB årsstämma. Då kommer Göran Persson att väljas om till styrelseordförande, enligt uppgifter till Dagens Industri.

Ny ledamot till styrelsen kan bli tidigare (M)-finansministern Anders Borg, även det enligt uppgifter till Dagens Industri.

Göran Persson valdes till styrelseordförande år 2017 och enligt SD är det nu dags för ett ordförandebyte, skriver Expressen. Det är Tobias Andersson, näringspolitisk talesperson, som skriver på Twitter att partiet inte längre har förtroende för Persson.

”Givet hur man undvikit formell samordning med regeringen kring Hybritprojektet tycks han se bolaget som en del av socialdemokratin snare än ett statligt bolag.” skriver Andersson.

Så mycket får Persson i arvode

Enligt LKAB:s årsredovisning, som publicerades i slutet av förra veckan, har Göran Persson 795 000 kronor i årsarvode. En ledamot i LKAB:s styrelse fick under förra året 315 000 kronor i grundarvode.

{{toplink}}

Forrige artikel Stadsmission blir Krom-leverantör Næste artikel SKR och Kommunal överens om löneökningar SKR och Kommunal överens om löneökningar
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.