Växastödets utformning får kritik

FÖRETAGARE. Moderaterna är kritiska till att regeringens växastöd, som syftar till att få fler företagare att anställa, enbart riktar sig till enskilda näringsidkare. I en interpellationsdebatt i riksdagen kommenterade Magdalena Andersson (S) att det inte finns några exakta siffror på hur många jobb förslaget kommer att generera, däremot bedöms det ha en positiv effekt på sysselsättningen överlag.

Riksdagsledamoten Sofia Fölster (M) väckte under fredagen frågan om växastödets utformning i riksdagens interpellationsdebatt. Förslaget som presenterades av statsminister Stefan Löfven och Magdalena Andersson i höstbudgeten träder i kraft 1 januari nästa år och innebär att enskilda näringsidkare som anställer sin första medarbetare får rabatt på arbetsgivaravgiften.

LÄS OCKSÅ: Löfven tror på matchning och växastöd

– Vi blev positivt överraskade när regeringen presenterade förslaget om sänkta arbetsgivaravgifter eftersom Socialdemokraterna varit emot det i många år. Självklart välkomnar vi ett sådant förslag, men när det sedan visar sig hur det är konstruerat blir man orolig, sade Sofia Fölster (M) under interpellationsdebatten.

Login