”Årets insamlare” byter namn till ”Stenbeckspriset”

Giva Sverige ändrar namnet på Årets insamlare till Stenbeckspriset, efter fundraisern och civilsamhällesprofilen Per Stenbeck.

Priset delas varje år ut av branschorganisationen Giva Sverige för att premiera insatser när det gäller givande, insamling och engagemang. Giva Sverige skriver att det var Per Stenbecks förtjänst att de en gång bildades 1991, då med namnet Frivilligorganisationernas insamlingsråd.

– I sina olika roller både i Sverige och internationellt är Per Stenbeck utan tvekan den person som haft mest avgörande betydelse för att förflytta insamling av gåvor i Sverige från insamlingsbössan till ett strategiskt perspektiv på fundraising för att engagera människor för organisationens ändamål. Som branschorganisation för tryggt givande är vi otroligt glada att nu ha ett Stenbeckspris som visar på vikten av balans mellan professionalism och patos, säger Giva Sveriges generalsekreterare Charlotte Rydh i ett pressmeddelande.

Per Stenbeck har en bakgrund som civilekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm. Han grundade Water aid, var global insamlingschef för Unicef stationerad i Genève, generalsekreterare för Greenpeace Norden och har även jobbat för Rädda barnen.

Login