Hallå där David Samuelsson – ”Politikerna måste ta studieförbundens verksamhet på allvar”

Under ett halvår ska studieförbunden genomföra Bildningsresan, en turné med sex träffar på olika platser tillsammans med ledamöter från kulturutskottet för att prata om folkbildning. ”Vi vill lyfta fram de positiva värden som folkbildningen har i människors liv” säger David Samuelsson, gs på Studieförbunden i samverkan.

– Vi vill ha ett samtal kring folkbildning med politikerna och kommer att ha träffarna på ställen i landet där ledamöter i kulturutskottet kommer ifrån. Tidigare hade många politiker en bakgrund i folkbildningen, men i dag är det nog fler som har en högskoleutbildning. Vi hoppas på att genom att folkbilda politikerna om folkbildningsverksamheten kommer de få mer insikt i och bli mer positivt inställda till vad studieförbunden sysslar med.

– Vi tror på det personliga mötet och samtalet, och vill göra vårt påverkansarbete på det sättet i stället för hård debatt eller stora kampanjer. Med olika teman för varje träff kommer vi att prata om flera ämnen. På den första träffen som just genomförts i Kristianstad var temat bland annat verksamhet kring flyktingar och för personer med funktionsnedsättning.

– Det har varit en tuff diskussion kring studieförbunden de senaste åren. Vi vill lyfta fram de positiva värden som folkbildning har i människors liv och för samhället.

Login