Han efterträder ex-ministern som kooperationsordförande

Anna-Karin Hatt lämnar posten som ordförande för Svensk Kooperation. Hennes efterträdare, tillsammans med ytterligare nya ledamöter, har blivit utsedda.

Anna-Karin Hatt har suttit i styrelsen för Svensk Kooperation i fem år och varit både ordförande och vice ordförande. Men nu lämnar hon styrelsen. Anders Dahlquist-Sjöberg blir ny ordförande. Han är vice vd för Kooperativa förbundet.

– Jag ser framemot att åter vara ordförande. Svensk Kooperation är en viktig organisation där vi tillsammans jobbar för att lyfta och främja den kooperativa företagsformen i Sverige. Kooperativa och ömsesidiga företag är en betydelsefull del av det svenska näringslivet och vi gör den svenska ekonomin starkare, mer demokratisk och mer motståndskraftig, säger Anders Dahlquist-Sjöberg i ett pressmeddelande.

Utöver ordförandebytet tillkommer ytterligare två nya styrelseledamöter. Paul Christensson, vice ordförande för LRF och Södra skogsägarna, blir ny vice ordförande. Marita Wolf, styrelseledamot i Arla, blir ny ledamot i styrelsen.

Login