Statsbidrag för sociala insatser – snart öppnar ansökan

Sommaren 2023 kunde föreningar, trossamfund och församlingar söka bidrag för att hjälpa människor i socialt utsatta situationer. Regeringen har beslutat att bidraget ska delas ut även under 2024 och MUCF tar emot ansökningar under februari.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fick under 2023 i uppdrag av regeringen att fördela 50 miljoner kronor i stöd till föreningar och trossamfund som arbetar med människor i socialt utsatta situationer.

– Det utmanande ekonomiska läget har ökat behovet av sociala insatser för dem som drabbas allra hårdast. För att möta detta behov behöver stödet till civilsamhälleorganisationer och trossamfund som bedriver verksamhet som riktar sig till dessa grupper stärkas, sade socialminister Jakob Forssmed (KD) i ett pressmeddelande i samband med att stödet lanserades.

Bidraget skulle hjälpa socialt utsatta som drabbats hårt av Sveriges ekonomiska situation och kunde användas till verksamhets-, administrations- och personalkostnader. Nu har regeringen beslutat att utlysa statsstödet igen och denna gång är det 56 miljoner kronor som ska fördelas.

Login