Jens Holms (V) nya besked – lämnar riksdagen

Jens Holm – ordförande i riksdagens trafikutskott och klimatpolitisk talesperson för Vänsterpartiet – sade nyligen att han ställer upp i riksdagsvalet. Nu har han ändrat sig, men vill inte kommentera om det beror på nya V-ledningens kursändring i miljöpolitiken. ”Men visst, det är en ny generation som styr Vänsterpartiet.” säger han till Altinget.

När Altinget i förra veckan gjorde en sammanställning av vilka miljöpolitiker som siktade på ytterligare en mandatperiod i riksdagen, var Vänsterpartiets Jens Holm en av dem som sade att han ställer upp i valet i höst. Jens Holm är sedan länge en av partiets starkaste profiler inom miljö- och klimatpolitik.

– Jag har suttit i tre mandatperioder. Det gör att man funderar på om man ska fortsätta eller göra andra saker. Men jag känner att jag har mycket att ge och det här är så roligt, sade han då till Altinget.

Men nu har han ändrat sig. Han betonar att det framför allt handlar om att han redan har suttit i tre mandatperioder och att det är en mycket lång tid i Vänsterpartiets perspektiv. 

Login