Beslut om slutförvar väntas i dag – riksdagen informeras klockan 11

På torsdagen ska regeringen besluta om slutförvaret för använt kärnbränsle, enligt löfte av klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S). ”Jag räknar kallt med ett ja” säger näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered (M).

I december utlovade klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) att regeringen ska fatta beslut i den kontroversiella frågan om ett slutförvar för använt kärnbränsle den 27 januari.

– I samband med en pressträff i augusti sade Per Bolund att ett beslut låg ett antal månader bort och där är vi nu, sade Strandhäll då och avfärdade spekulationerna om att det var MP:s avhopp från regeringen som hade krattat manegen för ett beslut.

Ingenting tyder på att regeringen har ändrat sina planer på ett beslut vid sammanträdet på torsdagsmorgonen, tvärtom. På torsdagen klockan elva ska Strandhälls statssekreterare Anders Grönvall delta vid näringsutskottets sammanträde för att informera om just ”ett slutligt förvar av använt kärnbränsle”. Vid den informationen kommer även försvarsutskottets ledamöter att delta, enligt näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered (M).

Login