Miljömålsberedningens ordförande: Centralt att grunden blir stabil

INTERVJU. När Miljömålsberedningen nu ska ta fram mål för de konsumtionsbaserade utsläppen är det helt avgörande med ett gott grundarbete. "När man uppskattar hur många ton det är hit och dit så blir det ofta stora osäkerheter" säger ordförande Emma Nohrén till Altinget.

Samtidigt som regeringen beslutade om ramarna för ett nytt uppdrag till Miljömålsberedningen – att ta fram en strategi och mål för de konsumtionsbaserade utsläppen – så drog den parlamentariska utredningen igång den sista stora politiska manglingen av sitt pågående uppdrag.

Här ska en strategi med nya miljömål för ett hållbart nyttjande av hav och marina resurser tas fram. Deadline är vid årsskiftet.

– I torsdags skickade vi ut de sista beslutstexterna till partierna, säger Emma Nohrén, tidigare MP-riksdagsledamot och beredningens ordförande, till Altinget.

Nu väntar intensiva överläggningar mellan beredningens ledamöter, samtidigt som dessa också ska förankra förslagen hos sina partier.
– Vi har täta möten för att kolla var vi är överens och var det kan finnas knutar som vi kan se om det går att lösa ut, säger Emma Nohrén.

Login