Strandhälls statssekreterare: Centralt att få nya vindkraftsvetot på plats

Miljödepartementet är fortsatt på hugget med Miljömålsberedningens havsförslag och likaså vindkraftsvetot. Men samma sak kan inte sägas om de föreslagna miljöbalksförändringarna, säger statssekreteraren Anders Grönvall.

Sedan Socialdemokraterna för första gången på 15 år tog över styret av miljödepartementet strax före årsskiftet har det varit bråda dagar.

Departementet, som dragits med hot om vite från Arbetsmiljöverket under tidigare år för den höga arbetsbelastningen, har fått en lista på det som är prioriterat från den nya politiska ledningen under de kommande månaderna. Efter några rundor fram och tillbaka lades en propositionsförteckning fram den 11 januari med de förslag som, enligt regeringens plan, ska levereras till riksdagen under våren.

Listan har dock inte fallit i god jord. Särskilt från Strandhälls företrädare , tidigare miljöminister Per Bolund och dennes Miljöparti, har det kommit hård kritik mot att vissa förslag saknas. Strandhälls svar har inte heller uppskattats av de tidigare regeringskollegorna.

Login