Centerpartiet politikutvecklar: ”Man får inte lika mycket för sina skattepengar”

Fem arbetsgrupper ska lägga om Centerpartiets politik. ”Vi ser ju att postadressen tyvärr avgör i alldeles för hög grad vilken vård och äldreomsorg man får”, säger Christofer Bergenblock (C), som leder gruppen som ska utveckla landsbygdspolitiken.

Centerpartiet behöver bli tydligare i sin politik menar C-ledaren Muharrem Demirok, som nu tillsätter fem arbetsgrupper för att ta fram ny politik till valet 2026. Det handlar om områden som miljö och klimat, ekonomi, jobb och skolan.

Så sent som i höstas klubbades ny politik på samtliga områden på partiets stämma. Trots det ser partiet ett behov av att profilera sig ytterligare inom politikområdena. Vård och omsorg är en del av det landsbygdspolitiska programmet. {{toplink}}

– Vi kommer att fokusera på vad det är i Sverige i dag  som gör att man inte får samma service i hela landet var man än bor och inte får ut lika mycket för sina skattepengar. Det är en problematik som vi ser och som vi ska fördjupa oss i, säger Christofer Bergenblock (C), riksdagsledamot och ordförande i arbetsgruppen.

Login