"Även Donald Trump måste erkänna klimatförändringarna"

MILJÖPOLITIK. Ska USA:s blivande president Donald Trump kunna samarbeta med världens ledare kan han inte överge klimatfrågan och internationella klimatöverenskommelser. Det sade Alden Meyer vid Climate Action Network i USA på onsdagen.

"Ta hand om varandra allihopa. Vi kommer att behöva vara som bäst med start i morgon bitti." så skrev Michael Brune, chef för den stora amerikanska miljöorganisationen Sierra Club på twitter när det stod klart att Republikanernas Donalds Trump skulle besegra Demokraternas kandidat Hillary Clinton i amerikanska presidentvalet.

Donald Trumps uttalanden under valrörelsen om klimatet, kol, olja och miljömyndigheten Environmental Protection Agencys framtid har skrämt miljöorganisationer över hela USA och hoppet stod in i det sista till Hillary Clinton. Men segern gick till Donald Trump och nu väntar fyra år av viktigt arbete för miljö- och klimatrörelsen.

– Den obesvarade frågan är om Donald Trump som president kommer att bli den Donald Trump vi har sett under valrörelsen eller den mer ansvarsfulla Donald Trump vi såg i hans segertal. Vi hoppas att han kommer bli en annorlunda person som president än under kampanjen, sade Alden Meyer från Climate Action Network USA vid en pressträff vid de pågående FN-förhandlingarna i Marrakech, Marocko, på onsdagsförmiddagen.

Login