KD: 500 kronor i månaden till föräldrar

BUDGET. Jobbskatteavdrag för föräldrar är ett av de förslag som Kristdemokraterna presenterar i sin budgetmotion. 500 kronor i månaden per förälder ska gynna barnfamiljerna. 

När Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och partiets ekonomiskpolitiska talesperson Jakob Forssmed presenterade budgetmotionen var det barnfamiljerna och pensionärerna som partiet lyfte fram. KD vill se ett jobbskatteavdrag för föräldrar på 500 kronor i månaden per förälder.

– Det är oroväckande att barnfamiljerna relativt till andra grupper i samhället halkar efter. Det är en av flera bidragande faktorer som gör att vi föreslår ett jobbskatteavdrag för föräldrar. Att det är ett fast belopp gör att vi inte styr hur mycket man arbetar men att man gör det och att det ska löna sig, säger Ebba Busch Tor.

Reformen beräknas kosta 12 miljarder kronor årligen. Upp till när barnet är 3 år gammalt ska även föräldrapenning och a-kassa räknas in. Efter att barnet fyllt tre är det bara förvärvsarbete som ska kunna ge avdrag.

Login