Lööf: ”Senaste veckorna visar varför SD och V inte ska ha ett avgörande inflytande”

Centerpartiet går till val med budskapet ”För Sveriges bästa” och fortsätter driva linjen för ökat samarbete mellan partierna i fler frågor. Men partiet stänger fortsatt dörren till SD och V.

För fyra år sedan gick Centerpartiet till val under sloganen ”Framåt”. I höst är den nya slogan “För Sveriges bästa”. Men ambitionen är egentligen den samma som de senaste åren. Partiet vill gå till val som försvarare av liberala värderingar och för att lyckas med det, se mer av samarbete i svensk politik.

– Det allvaret vi har haft under den här mandatperioden med en omfattande pandemi och nu med militära hot i vårt absoluta närområde inskärper behovet av att samarbeta mer, säger Annie Lööf (C), till Altinget.

Centerpartiet har som bekant länge drivit den linjen. Men hittills har andra partier varit mer tveksamma. De tidigare alliansvännerna M, KD och L har avvisat den typ av samarbete som Centern efterfrågar och i stället närmat sig SD. Men Annie Lööf tycker att de senaste årens kriser bevisar att även partier som står långt ifrån varandra kan agera gemensamt.{{quote:8927:R}}

Login