M: statsministern ägnar sig åt historieförfalskning

KORTNYTT. Moderaternas gruppledare Tobias Billström anklagar Stefan Löfven för hisorierevisionism - bland annat för mötet med USA:s president Donald Trump.

Under statsminister Stefan Löfvens möte med den amerikanska presidenten Donald Trump talade Stefan Löfven om arvet av en ohållbar migrationspolitik från alliansregeringen. Moderaternas Gruppledare, Tobias Billström, menar i en artikel på partiets hemsida att uttalandet var respektlöst och att statsministern ägnar sig åt historierevisionism.

"Det finns två stora problem med den bild Stefan Löfven försöker sätta. Dels är migrationspolitiken förvisso stramare än vad den var 2015, men under 2017 kom över 25 000 asylsökande till Sverige. Det statsministern beskriver som en stram flyktingpolitik är fortfarande ett mycket omfattande åtagande. Men framför allt ägnar sig statsministern och regeringen åt en historierevisionism som är djupt oärlig och som försvårar en seriös diskussion om framtiden för svensk migrationspolitik", skriver Tobias Billström.

Billström lyfter fram hur Moderaterna har lagt om sin migrationspolitik, framförallt efter valet 2014. Han menar också att regeringen inte la om migrationspolitiken när de kom till makten hösten 2014, men sedan dess har gjort flera helomvändningar. 

Login