Moderaternas politik inför valet stakas ut

POLITIKUTVECKLING. Moderaterna presenterade under torsdagen fem reformgrupper som ska lägga grunden för partiets politik inför valet 2018. Även om alliansen sagt att de går till val med ett gemensamt manifest behöver samtliga allianspartier utveckla sin politik både gemensamt och var för sig, konstaterade partiledaren Anna Kinberg Batra.

– Reformgruppernas arbete ska lägga och slå fast grunden för nästa regering, tar man det på allvar måste man börja nu, sade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra när hon under torsdagen presenterade vilka av hennes partikamrater som ska leda reformgrupperna.

De fem grupperna som leds av Elisabeth Svantesson (arbetsmarknadsgruppen), Jessica Polfjärd (tillväxt), Ulf Kristersson (ekonomi), Tomas Tobé (trygghet) och Peter Danielsson (välfärd) ska i sina respektive arbetsgrupper komma fram till de förslag som Moderaterna ska ta ställning till på partiets arbetsstämma som äger rum den 12-15 oktober nästa år. 

Reformuppdragen är breda och för Tomas Tobé, partisekreterare hos Moderaterna som leder arbetet med trygghetsfrågorna är ett av uppdragen att se över det svenska medborgarskapet. 

Login