Myndighetsanställda i metoo-upprop

KORTNYTT. Ett gemensamt upprop i metoo-kampanjens anda för anställda och tidigare anställda inom svenska myndigheter har signerats av drygt 1200 tjänstemän. De överlämnas nu till civilministern Ardalan Shekarabi (S), skriver Dagens Nyheter. 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) mottog under förra veckan underskrifter, upprorstext och vittnesmål från upproret #allmänhandling. Initiativet till uppropet kom efter en DN-artikel i november som sa att det var få anmälningar om sexuella trakasserier från statliga myndigheter. Nina Trottner och Marika Hjälsten ville se om det stämde och startade uppropet mot sexuella trakasserier för dem som är eller har varit anställda inom kommunal, regional eller statlig sektor. Nu har drygt 1200 signerat upproret. 

– Vi vill visa att ingen bransch är skyddad från sexuella trakasserier, övergrepp, diskriminering och maktmissbruk, säger Marika Hjälsten till Dagens Nyheter.

Nu hoppas initiativtagarna på en dialog med civilministern Aradalan Shekarabi (S) och att en plan för förebyggande av sexuella trakasserier ska göras. 

Login