Regeringen stoppar inte Skatteverkets flytt

FÖRVALTNING. Regeringen har inga planer på att stoppa Skatteverkets nedläggning av nio kontor på mindre orter. Det gör finansminister Magdalena Andersson klart i ett svar på en skriftlig fråga från den moderata riksdagsledamoten Helena Bouveng. Regeringens förvaltningspolitik bygger på att myndigheterna själva avgör hur verksamheten bäst organiseras, skriver finansministern. ”Detta innebär att det i hög grad är myndigheterna själva som ansvarar för att besluta om sin organisation och den geografiska indelningen av sin verksamhet.”

Skatteverkets planer på att stänga nio kontor och flytta personal och verksamhet till andra orter har orsakat en protestvåg i de kommuner som blir av med kontor, och arbetstillfällen. På onsdagen var exempelvis en delegation från Västerbotten på Skatteverkets huvudkontor i Solna för att övertyga generaldirektör Ingemar Hansson om vikten av att kontoret i Lycksele får vara kvar.

I politiken har såväl finansminister Magdalena Andersson som landsbygdsminister Sven-Erik Bucht fått frågor och interpellationer om den planerade kontorsflytten.

Login