Nu kommer reformerna för Arbetsförmedlingen

ARBETSLIV. Knappt fyra veckor efter regeringsskiftet träder nu socialdemokraten och förre metallaren Mikael Sjöberg fram och kungör hur han som generaldirektör ska reformera Arbetsförmedlingen, precis som statsminister Stefan Löfven sade i sin regeringsförklaring. En tredjedel av kontoren försvinner.

”Arbetsförmedlingen måste reformeras grundligt”, skriver generaldirektör Mikael Sjöberg i en artikel på DN Debatt. ”Det här säger inte bara regeringen, utan det är även min och mina medarbetars analys.” Att Arbetsförmedlingen ska reformeras i grunden var en av punkterna i statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring den 3 oktober.

”En del saker gör vi bra, andra mindre bra, och några saker gör vi direkt dåligt”, skriver Mikael Sjöberg. Han konstaterar att Arbetsförmedlingen har ett lågt förtroende och att utvecklingsarbetet på myndigheten är eftersatt.

Arbetsförmedlingen ska nu göra en stor satsning på att förbättra kontakterna med arbetsgivare. Myndigheten ska också utveckla e-tjänster för både arbetsgivare och sökande.

Login