Björklund vill göra om sina egna läroplaner

REVIDERING. Jan Björklund är inte nöjd med de läroplaner han var med och införde under förra Alliansregeringen, nu vill han att de görs om.

Läroplanen för grundskola, förskoleklass och fritidshem gjordes om från grunden år 2011. Det var dåvarande utbildningsministern Jan Björklund som tog fram de nya riktlinjerna för vad eleverna ska lära sig. För närvarande är han i oppositionen som partiledare för Liberalerna. Och nu vill han göra om sina egna läroplaner.

– Vi behöver ha en grundskola som mer än i dag fokuserar på faktakunskaper och baskunskaper. Och mindre på att eleverna själva ska ta ansvar för sin inlärning genom stora kunskapsprojekt. Då krävs det mer av traditionell katederundervisning och det är därför som läroplanen behöver revideras, säger Jan Björklund till Altinget.

En revidering av läroplanen gjordes 2016, för att lägga till eller ändra några få avsnitt. Den fick namnet Lgr11 i debatten. Men Jan Björklund vill att läroplanen ska ändras för att få ett större fokus på grundläggande baskunskaper.

Login