Fridolin avvisar kritiken mot förslaget om läxhjälp för föräldrar

KORTNYTT. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) tillbakavisar i en artikel på regeringens hemsida kritiken från Expressen mot förslaget om läxhjälp för föräldrar. 

Gustav Fridolin fick tidigare i veckan kritik av Ann-Charlotte Marteus på Expressens ledarsida för att satsningen på läxhjälp för föräldrar inte var tillräcklig för att förändra situationen i skolan.

I en artikel på regeringens hemsida svarar Fridolin att regeringen investerar 6 miljarder i att öka jämlikheten i skolan, vilket ska stärka möjligheten för rektorer att kunna investera att avlasta lärare och ge mer tid till eleverna. Den satsning på studieförbunden i form av medel till läxhjälp för föräldrar som Expressen valt att fokusera på i sin ledarsida utgör inte kärnan i den satsningen. 

"Expressens ledarsida vet förstås detta, men väljer ändå att låtsas som att det enda vi gör för skolan är att vi ger studieförbunden medel att stödja föräldrar i sitt arbete med barnens lärmiljö. Den insatsen är såklart mycket mindre, men inte oviktig", skriver Fridolin i artikeln. 

Login