Gd:n om utredningen om yrkeshögskolan: ”Glädjande”

Ekström (S) tillsätter en utredning om yrkeshögskolan som bland annat ska utreda en gemensam antagning till yrkeshögskolan. Något som Thomas Persson, gd för Myndigheten för yrkeshögskolan, ser som ett glädjande besked. ”Vi har skrivit till regeringen förra året om just det”, sa han till Altinget i maj. 

Utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsätter nu en ny utredning om yrkeshögskolan. Den ska utreda bland annat om vilka utbildningar som behövs i framtidens klimatomställning och om det ska finnas en gemensam antagning för alla utbildningar inom yrkeshögskolan.

– Maria Bernhardsen är policyexpert inom kompetensförsörjning hos Svenskt näringsliv. Maria har lång erfarenhet av att jobba med frågor om yrkesutbildning och kompetensförsörjning, säger Ekström om den särskilda utredaren under en pressträff.

– Det är glädjande att flera, för yrkeshögskolan, viktiga systemfrågor nu ska utredas. Myndigheten kommer att följa utredningen, bidra med allt vi kan och som utredaren efterfrågar, säger generaldirektör Thomas Persson, i ett pressmeddelande.

Login