GIH har utsett hedersdoktorer för 2022

Gymnastik- och idrottshögskolan har utsett två nya internationella hedersdoktorer, verksamma vid universitet i Australien och Danmark. 

Bente Klarlund Pedersen är utbildad läkare och professor i integrativ medicin vid Rigshospitalet i Danmark. Hon har specialiserat sig på motion, hälsa och hur immunförsvaret är kopplat till motion. I dag leder hon Center for Physical Activity Research (CFAS) vid Rigshospitalet och Köpenhamns universitet. Hon skriver också krönikor på ämnet hälsa i tidningen Politiken. 

Richard Tinning är professor emeritus i pedagogik och idrottslärarutbildning vid University of Queensland. Han är en av världens mest citerade forskare på området idrott och hälsa. Tinning har en tidigare relation med GIH genom forskarsamarbeten inom pedagogik.

 – Kunskapen binder samman hedersdoktorerna trots det stora geografiska avståndet. Den gemensamma kunskapen finns inom idrott och hälsa – en arbetar inom utbildning, och en inom vetenskap och folkhälsa, säger Per Nilsson, rektor på GIH, i ett pressmeddelande.

Login