Göteborgs stad bantar grundskolor – 104 rektorer ska bort

Göteborgs stad slår ihop flertalet grundskolor och 104 rektorstjänster försvinner. Det gör att några av rektorerna nu får kliva ner i hierarkin och bli biträdande rektor under tidigare kollegor.

I Göteborgs stad genomförs nu en stor omorganisering inom grundskoleförvaltningen. Det ska vara klart inför läsårets start till hösten. Mindre skolor och årskurser slås ihop till större enheter. Behovet av rektorer minskar och totalt försvinner 104 av dagens 180 rektorstjänster från de kommunala grundskolorna.

De 76 rektorerna som blir kvar får större skolenheter och ett mer övergripande ansvar. De övriga rektorerna som inte valts ut till detta har haft möjligheten att söka tjänster som biträdande rektorer.

– Vi menar att skolorna ska bli starkare tillsammans och få större möjlighet att möta elevers olika behov av stöd. Skolans medarbetare får även bättre förutsättningar att lära av varandra och tillsammans utveckla och förbättra undervisningen, säger Anders Andrén, projektledare i grundskoleförvaltningen, till Göteborg direkt.

Login