Grundare av stiftelse tillbaka som styrelseordförande

Sara Damber grundade stiftelsen Friends 1997 och var forskningschef. Nu återvänder hon för posten som styrelseordförande. 

Förutom Friends har Sara Damber grundat organisationen Reach For Change tillsammans med Kinnevik samt arbetat som skolchef. I dag arbetar hon som verksamhetschef för Hugo Stenbecks Stiftelse för att stärka civilsamhällets arbete för barns rättigheter. Damber tar över ordförandeposten i Friends styrelse efter Charlotte Petri Gornitzka, som varit styrelseordförande år 2015-2019.

Samtidigt valdes Jacob Flärdh in som ledamot i styrelsen. Han har tidigare varit forsknings- och utvecklingschef på Friends. Flärdh är grundare av World Anti-Bullying Forum och är generalsekreterare för organisationen Child 10.

– Jag är oerhört glad att även Jacob Flärdh kliver in i styrelsen tillsammans med mig. Jacobs erfarenhet och kompetens i frågan är världsledande, och tillsammans med resten av styrelsen kommer vi att arbeta hårt för att Friends ska bli ännu starkare som den samlande och drivande aktören för att skapa en värld utan mobbning. Bara tillsammans kan vi stoppa mobbning, säger Sara Damber i ett pressmeddelande.

Login