Kirunas tidigare skolchef går till Gnesta

Eva Lönnelid valde nyligen att lämna sin tjänst som skolchef i Kiruna. Nu har hon utsetts till ny barn- och utbildningschef i Gnesta kommun. 

Det var i början av juni som SVT Norrbotten rapporterade om att Kirunas skolchef Eva Lönnelid valt att säga upp sig. Hon hänvisade då till en dålig arbetsmiljö och brist på förtroende från politiker.

Nu har alltså Eva Lönnelid fått ett nytt jobb, som barn- och utbildningschef i Gnesta kommun. Lönnelid är utbildad lärare och rektor. Tidigare har hon bland annat jobbat som skolexpert inom Berghs school of education och som verksamhetschef inom Lernia.

– Tillsammans kan vi bidra till att bli en än mer attraktiv kommun för såväl befintliga som inflyttande kommuninvånare. Vi ska fortsätta arbeta för att få upp måluppfyllelsen för barn och elever och ha en god kommunikation med föräldrar, elever och personal. Vi ska också ha en hög kvalitet i det vi gör, och kunna leverera utifrån de höga förväntningar som ställs på skolan, säger Eva Lönnelid i ett pressmeddelande.

Login