M vill ha lovskola i alla kommuner

STYRNING. Alla kommuner ska erbjuda lovskola för elever i årskurserna 6-9. Det sade moderatledaren Anna Kinberg Batra i sitt sommartal.

Moderaterna har meddelat att partiet ska bli mer offensivt inom skolpolitiken. Partiledaren tog chansen i sitt sommartal på nationaldagen att presentera flera förslag.

– Min första nyhet här i dag är att lovskola måste kunna erbjudas i alla kommuner och att staten måste se till att det blir möjligt överallt för alla elever i årskurs 6 till 9 som behöver det – även för nyanlända. Vägen in till det svenska samhället börjar i skolan och det innebär att den som nyligen kommit till Sverige inte ska gå sysslolös i sommar utan istället ska gå i skolan för att bygga den kunskap som behövs för att ta nästa steg in i det svenska samhället.

Nyligen föreslog Moderaterna att staten ska kunna stänga skolor som inte åtgärder brister som uppdagas i granskningar av Skolinspektionen. De förslag som nu presenterades av Batra går mycket ut på att likrikta regler och öka den statliga styrningen.

Login