Medarbetarnas varningssignal om arbetsmiljön på departementet

Mer än hälften av medarbetarna på utbildningsdepartementet upplever att arbetsbelastningen är eller kan bli en riskfaktor. Det visar Regeringskansliets arbetsmiljöundersökning. 

Sju av tio anställda på försvarsdepartementet ligger i riskzonen för en alltför tung arbetsbelastning i Regeringskansliets senaste arbetsmiljöundersökning. För nära var fjärde medarbetare (23 procent) bedöms arbetsbelastningen vara på en sådan nivå att det omedelbart behöver åtgärdas.

De så kallade pulsmätningarna genomförs regelbundet genom enkätundersökningar på Regeringskansliet. I oktobermätningen bedömer 56 procent att arbetsbelastningen är eller kan bli en riskfaktor. Sedan den förra mätningen i maj har arbetsbelastningen ökat allra mest på statsministerns departement, statsrådsberedningen, där drygt var tionde medarbetare i dag upplever en arbetsbelastning på högsta nivå. {{factbox:5242:r}}

För utbildningsdepartementet är det 55 procent av medarbetarna som bedömer att arbetsbelastningen är eller kan bli en riskfaktor. 

Login