Moderaterna KU-anmäler sms mellan statssekreterare och gd

En sms-konversation mellan statssekreteraren Erik Nilsson (S) och Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson, anmäls av Moderaterna till KU. Partiet vill även att utskottet ska granska om det förekommit ministerstyre.

För några veckor sen avslöjade Ekot att de tagit del av en sms-konversation mellan utbildningsminister Anna Ekströms (S) statssekreterare Erik Nilsson och Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson. Det gällde att Moderaternas skolpolitiska talesperson Kristina Axén Olin hade hört av sig till Fredriksson för att få veta mer om hur det går med införandet av digitala nationella prov.

Peter Fredriksson sms:ade då Erik Nilsson för att kolla av om han kunde berätta för Moderaterna att tidsplanen för införandet kommer behöva justeras. Erik Nilsson bad Fredriksson att hålla sig till att säga att tidsplanen är pressad, men inte säga något om att det kommer skjutas på införandet.

Nu anmäler Moderaterna sms-konversationen mellan Nilsson och Fredriksson till riksdagens konstitutionsutskott (KU). M vill att KU granskar kontakterna dem emellan och anser att de är ”uppseendeväckande”.

Login