Stockholms stad vill erbjuda föräldrarnas skolapp

När Stockholms stads skolapp visade sig vara full med brister startade en grupp föräldrar en egen app. Efter en nedlagd polisutredning vill staden nu erbjuda föräldrarnas app i stället för sin egen, skriver Dagens samhälle.

Stockholms stads skolapp Lärplattformen blev både dyrare och sämre än vad som var tänkt. Bland annat har stora säkerhetsbrister upptäckts. Men när en grupp föräldrar på eget initiativ utvecklade sin egen app, Öppna skolplattformen, polisanmälde Stockholms stad appen för dataintrång.

Nu har polisutredningen lagts ner eftersom polisen menar att det inte är brottsligt att använda öppna data från Stockholms stad i appen. Stockholms stad har därför tänkt om – och vill nu köpa in föräldrarnas app för att kunna erbjuda den gratis för alla i staden, skriver Dagens samhälle.

– Staden gjorde en rättsutredning för att det fanns en oro för dataintrång, och bedömde att man behövde ta det säkra före det osäkra och polisanmäla saken. När polisutredningen lades ner blev det tydligt att det inte fanns några hinder att erbjuda den här lösningen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholms stad, till Dagens samhälle.

Login