Studenthälsovården ska få gemensam webbportal

Den digitala samordningen av studenthälsovården behöver bli bättre för att ge studenter en likvärdig tillgång till studenthälsovården, tycker regeringen. Nu får Universitets- och högskolerådet (UHR), Linköpings universitet och Stockholms universitet i uppdrag att utveckla en gemensam webbportal för studenthälsovården.

Regeringen vill stärka det främjande arbetet för studenters psykiska och fysiska hälsa och ger därför ett regeringsuppdrag till Universitets- och högskolerådet (UHR), Linköpings universitet och Stockholms universitet att ta fram en gemensam webbportal till studenthälsan.

– Nationell samordning av den digitala studenthälsovården kan bidra till att avlasta studenthälsan lokalt och sprida goda exempel mellan lärosäten, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) i ett uttalande.

Webbportalens innehåll som exempelvis webbföreläsningar och workshops på både svenska och engelska ska vara öppet för alla studenter. Webbportalen ska vara ett komplement till lärosätenas studenthälsovård.

Login