Anna Karin Hatt blir ordförande – igen

Tidigare centerpartistiska statsrådet Anna Karin Hatt tar återigen över ordförandeklubban för Svensk kooperation.

Organisationens rotationsmodell innebär att Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och Kooperativa förbundet (KF) turas om att inneha ordförandeposten för Svensk kooperation.

Av den tillträder nu Anna Karin Hatt, vd och koncernchef för LRF, återigen rollen.

– Jag är glad och stolt över att på nytt få förtroendet att gå in som ordförande för Svensk kooperation, säger hon i ett pressmeddelande.

– Svensk kooperation är och ska vara en stark aktör som driver på för goda villkor för det kooperativa företagandet och lyfter de kooperativt och ömsesidigt ägda företagens potential att bidra än mer till Sveriges utveckling.

Ny ledamot tar plats

Tidigare ordförande Anders Dahlquist-Sjöberg, vice vd på KF, blir nu vice ordförande.

Utöver det väljs även nya ledamoten Johan Nyhus, ordförande för HSB Riksförbund, in till styrelsen.

Forrige artikel Almega rekryterar tidigare Cuf-ordförande Almega rekryterar tidigare Cuf-ordförande Næste artikel Företagsnära forskning sponsras med 35 miljoner kronor Företagsnära forskning sponsras med 35 miljoner kronor
Myndigheter slås samman

Myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med delar av förslaget om att slå samman flera myndigheter. Den 1 januari 2026 ska sex myndigheter bli tre.

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.